Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Mijn eerste familie fotoshoot in een studio

Vandaag was de eerste keer dat ik een familie fotoshoot heb gedaan voor een goede kennis. Ik had een studio tot mijn beschikking die normaal gesproken gebruikt wordt voor het fotograferen van meubels en de studio was daarvoor ruim opgezet.

Het bleek uiteindelijk enorm handig om het in een meubelstudio te doen want we konden verschillende banken en stoelen pakken om een leuke compositie te maken.

De studio

Ik had de beschikking over 2 1200 Watt flitsers en 1 750 Watt flitser die draadloos met elkaar waren verbonden. 2 flitsen stonden aan de zijkant van de vloer en 1 stond in het midden, om de schaduwen van de andere flitsers te compenseren. Met 3 flitsers kon ik foto’s maken die zowat geen schaduw hadden.

Verder is alles gefotografeerd op stand M(anueel) omdat de instellingen van de flitsers handmatig ingesteld moesten worden. Voor alle foto’s is een sluitertijd van 1/125e gebruikt, samen met een diafragma van f/8 en ISO 200.

De lens was een Canon EF 24-70 f/2.8L USM die daar aanwezig was en die heb ik op de 650D gezet.

Ik zal later nog een keer terugkomen op het plaatsen van flitsers omdat je hier heel veel verschillende mogelijkheden in heb.

Fotogalerij

Een kleine selectie van de fotoshoot: