Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Over

Hallo, ik ben Maarten van de Kamp, de schrijver en eigenaar van de fotoblog Maarten van de Kamp.

Deze website is er voor mensen die willen beginnen met fotografie, op welke manier dan ook, en tegen de onbekende zaken aanlopen. Voor beginnende fotograferen zijn het diafragma, sluitertijd en ISO waarde de eerste lastige onderwerpen waar ze mee in aanraking komen.

Het doel is om in begrijpelijke taal uit te leggen hoe de basis van fotografie in elkaar zit. Met die basis kun je vervolgens aan de slag. Blijf nieuwsgierig en ga erop uit, blijf lezen en leren!

Over Maarten

Ik ben Maarten van de Kamp. In het dagelijks leven ben ik docent ICT op een MBO school. Wanneer ik vrij ben, ga ik graag op pad om nieuwe ervaringen op te doen met fotograferen.

Hoe het begon

Mijn kennismaking met fotografie begon in de zomer van 2008. Twee uur voordat ik op vakantie ging, kocht ik op Schiphol een Sony DSC-W210. In de twee weken dat we in Portugal waren heb ik veel foto’s gemaakt waar ik nog steeds erg trots op ben. En dat smaakte naar meer!

Een paar maanden later kocht ik de Canon EOS 500D, wat mijn eerste spiegelreflexcamera was. Deze is ondertussen vervangen door mijn Canon EOS 650D.

Kijken, observeren en leren van anderen

Het is leerzaam om foto’s van anderen te bekijken en te analyseren. Daardoor leer je hoe een foto wordt gemaakt. Daarbij zijn de gebruikte instellingen erg handig, want je kunt de foto nabootsen. Hierdoor leer je wat het effect is van de gebruikte instellingen. Dat zorgt ervoor dat je leert hoe een camera werkt. Door af te wijken van het werk van anderen en te experimenteren, leer je een eigen stijl ontwikkelen.

Door af te wijken en te experimenteren leer je gevoel te krijgen voor fotografie. Dat is precies wat ik wil bereiken: het ontdekken van een eigen stijl.

Kom in contact met mij

Je komt via de contact-pagina te weten hoe je mij kunt bereiken.