Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Beklimming Domtoren

Samen met Wietske heb ik op 5 december de Domtoren beklommen. We hadden al twee keer eerder geprobeerd om de toren te beklimmen, alleen ging dat niet zonder kaartje en reservering.. 5 december was de dag en we zijn naar boven geklommen. Met een camera natuurlijk want het uitzicht moet wel vastgelegd worden.

Het was een interessante rondleiding van een uur waarin je alles te zien krijgt. Je krijgt verschillende kapellen in de toren te zien waar ze ook oud gereedschap en kanonnen bewaren. Je krijgt het carillon te zien waar soms een uur lang live wordt gespeeld. Het hoogtepunt is letterlijk het hoogste punt op 112 meter.

Het weer zat ons niet mee en dat is terug te zien op de foto’s: het was grijs en grauw en de foto’s zijn ook behoorlijk donker geworden. Dat kwam door een naderende sneeuwbui die Utrecht bedekte onder een deken van natte sneeuw. Dat was een spectaculair gezicht!

Foto’s

Update: Ik heb me opgegeven om op 5 januari Lichtjes te gaan kijken. Dit is een speciale late rondleiding waardoor ik Utrecht van bovenaf, vol verlicht kan gaan fotograferen. Uiteraard verschijnen ook de foto’s van deze rondleiding op de website!