Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Nieuwe body en grip: Canon EOS 650D en BG-E8

Vanaf heden ben ik een trotse bezitter van de Canon EOS 650D! De hele week was ik al druk bezig met plussen en minnen en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb mijn eerste dSLR, de 500D + EF-S 18-55mm f/3.5 – 5.6 IS USM + Battery Grip en Lichtnetadapter ervoor ingeruild. Wat ik daarvoor terug kreeg viel best tegen.. Er zit een grotere marge op Canon spullen dan ik van tevoren had verwacht!

De stap van 500D naar 650D is een grote stap in vooruitgang. Nieuwere sensor, veel betere AF, draadloos flitsen met de 430 EX II, nieuwe processor en een helder en scherper scherm! Een kort overzicht staat hieronder.

Specificaties

  • 18,0-Megapixel APS-C CMOS-sensor
  • Full HD-movies met handmatige bediening en continue AF
  • Continu opnemen met 5 fps
  • Clear View variangle LCD II-touchscreen
  • ISO 100-12.800, uitbreidbaar tot ISO 25.600
  • 9-punts autofocus met grote dekking
  • Ge├»ntegreerde Speedlite Transmitter

Onmisbaar is de battery grip geworden. Met de nieuwe body moest ook een nieuwe Battery Grip komen en dat is de Canon BG-E8 geworden.

Bezoek deze pagina voor meer informatie over de 650D en deze voor de Canon BG-E8.

Kijk hier voor uitgebreide specificaties van de 650D op Canon.nl