Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

6 praktische tips voor huwelijksfotografie

Hallo mijn naam is Fred Jansen! En ik ben nieuw op deze prachtige website. Ik ben ruim 19 jaar actief in de fotografie. Mijn passie is fotograferen. Ik ben gespecialiseerd in het bruidsfotografie en huwelijksreportages, zie mijn website Fredjansen.nl.

Dit is mijn eerste blogartikel voor Maarten van de Kamp. In mijn artikelen schrijf ik voornamelijk over huwelijksfotografie. Zodoende heeft mijn eerste artikel als titel ‘6 praktische tips voor huwelijksfotografie‘. Veel plezier met het lezen!

Als hobbyist of professional is het altijd een fantastische dag om naar uit te kijken: de bruiloft. De druk ligt hoog, want de fotoreportage moet alles bevatten. Een bruiloft is een bijzondere dag in het leven die mensen graag willen onthouden. Voor een beginnende fotograaf is het lastig om het overzicht te verliezen. In dit artikel beschrijf ik zes eenvoudige tips die je kan gebruiken om de foto’s tot een hoger niveau te tillen.

Maak een lijst voor huwelijksfotografie
Lijstje voor huwelijksfotografie

1.    Maak een lijst van ‘must have’ foto’s

Voor een fotograaf is vrijheid belangrijk. Echter, de klant of relatie wil graag de zekerheid dat het goed komt. Maak daarom afspraken over welke foto’s er sowieso moeten komen. Dit is een goede tip voor bruidsfotografie maar ook voor het fotograferen van families. Opa en oma mogen natuurlijk niet ontbreken op de foto!

2.    Onderzoek de locatie

Bezoek de locaties van de bruiloft, zodat je al een goed beeld hebt vanaf welke plekken je mooie foto’s kan schieten. Voor beroepsfotografen is dit vanwege de tijdsplanning niet altijd mogelijk, maar mocht hier tijd voor zijn dan is het zeker een aanrader. Nog beter: bezoek de locatie met het echtpaar!

3.    Doe het geluid van je camera uit

Dit is een fout die veel gemaakt wordt door onoplettende fotografen. Niks is meer irritant dan een piepje tijdens speeches of, nog erger, de zoen… Doe het geluid van de camera van tevoren uit, zodat je nooit voor irritaties zorgt.

4.    Wees onopvallend

Logischerwijs wil een bruidspaar fantastische foto’s van de memorabele dag. Zorg er wel voor dat je je niet als een vrachtwagen door de mensen heen beweegt. Daarnaast zijn onopvallende foto’s vaak van betere kwaliteit, omdat de emoties echt zijn. Kijk op welke momenten je van punt a naar punt b kan bewegen, bijvoorbeeld tussen de liedjes door of tijdens een pauze bij een speech of toespraak.

tips voor huwelijksfotografie
tips voor huwelijksfotografie

5.    Verander het perspectief

Zwart-witfoto’s zijn uitstekend voor een huwelijksreportage. Naast het zwart-wit perspectief zijn er nog meerdere instellingen die je kan gebruiken bij het schieten van de foto’. Wees creatieve met fotograferen. Kijk welke foto beter is: van dichtbij of van een afstand.

6.    Heb plezier!

Een bruiloft is een dag van plezier en geluk. Hoe meer plezier je als fotograaf hebt, hoe relaxter de mensen op de bruiloft zijn. Humor en professionaliteit fotograferen hand in hand. Een lach en een grap maken de dag een stuk aangenamer.

Deze tips zullen je helpen om nog betere foto’s te maken tijdens bruiloften. Logischerwijs zijn deze tips ook toepasbaar de diverse vormen van fotografie. Ik lees jullie mening graag in de reacties!