Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Terugblik op 4 jaar MaartenvandeKamp.nl

Tijd voor een terugblik: de website bestaat nu precies 4 jaar. Nog 1 jaar te gaan voordat het houten jubileum gehaald wordt. Het is een jaar van groei geweest, ondanks dat er minder artikelen gepubliceerd zijn vanwege drukte met de studie. Ondanks dat weten mensen nog altijd de Stel een vraag pagina te bereiken. Deze is nu behoorlijk gevuld met vragen en antwoorden, wat een waardevolle bron van informatie wordt.

Het doel om beginnende fotografen meer kennis en vaardigheden te geven begint steeds meer beweging te krijgen. Niet alleen via de website, ook nog steeds via de Workshop Basis Fotografie in Utrecht, waarvan de agenda voor de eerste helft van 2015 al bekend is!

Studie

Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn HBO opleiding en dat vraagt veel tijd en inspanning. Het is meer regel dan uitzondering dat ik de camera een maand niet gebruik. Ik hoop dat ik later meer tijd ga krijgen om weer te gaan fotograferen, want ik mis het wel.

Terugblik op 2014

Dit jaar zijn er meer bezoekers geweest dan vorig jaar, bijna 92 000 en dat is een groei van 20 000 bezoekers ten opzichte van 2013. Bij elkaar bekeken deze bezoekers ruim 163 000 pagina’s. Dat is een kleine groei ten opzichte van vorig jaar, toen waren het er 162 000. Deze terugloop is te verklaren vanwege het aantal teruggelopen artikelen wat dit jaar gepubliceerd is. Onder meer vanwege mijn studie is het lastig gebleken om verdiepende artikelen te schrijven.

Toekomst

Wat de toekomst gaat brengen, is net als vorig jaar, niet duidelijk. Het is me gelukt om in ieder geval meer mensen te bereiken, maar bij elkaar hebben ze minder gelezen. Daar wil ik wat aan gaan doen, door artikelen bij te werken en beter aan elkaar te koppelen. Op die manier wordt alles nog relevanter en beter vindbaar.