Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Terugblik op 3 jaar MaartenvandeKamp.nl

Het is nu exact 3 jaar geleden dat ik mijn eerste post plaatste op mijn website. Niemand kende de website behalve ikzelf en hij stond thuis bij mij op een computer. Er kwamen een paar kleine artikelen op te staan die totaal niet leerzaam waren, maar bedoeld waren om in de aandacht te komen.

Toen

Het eerste artikel waar je als beginnend fotograaf iets aan had was: Kies het juiste diafragma, waarin ik een zelfbedacht ezelsbruggetje heb geplaatst. Tot op de dag van vandaag blijkt dat ezelsbruggetje voor veel beginnende fotografen een handig middeltje om te bedenken welk diafragma (volgens dit ezelsbruggetje, want er zijn er meerdere) je in een situatie zou kunnen gebruiken.

De bedoeling van deze blog was eerst om mijn opgedane kennis te delen met andere beginnende fotografen, zodat mijn bezoekers samen met mij konden groeien in fotografie. Ik wilde een website zijn die in begrijpelijke taal de techniek en gewoonten van fotografie kon uitleggen en na alle reacties die ik tot nu toe gehad heb kan ik zeggen dat dat gelukt is!

Nu

Terug naar 3 jaar later, de website is enorm gegroeid sinds vorig jaar. Ik ben halverwege 2012 bezoekersstatistieken gaan bijhouden om te zien welke artikelen goed scoren en om te ontdekken waar nog vraag naar is. (Je hebt de mogelijkheid om je hiervoor uit te schrijven, dan wordt je bezoek niet meer geregistreerd).

En niet alleen het aantal bezoeken zijn in twee jaar vertienvoudigd (in 2011 7140 bezoekers, dit jaar 72 000 bezoekers), ook het aantal bekeken pagina’s tikt de 162000 aan. En de Stel een vraag pagina is een groot succes waar al meer dan 130 vragen gesteld zijn.

Samenwerking met Fotoclub.nu

En in dit jaar ben ik ook een samenwerking aangegaan met Fotoclub.nu. Ik heb een aantal keer geblogd op de website en ik heb besloten om de workshop Basisfotografie te geven in Utrecht, omdat er veel vraag naar blijkt te zijn! Op die manier wil ik mijn kennis over fotografie overdragen aan beginnende fotografen en dat vind ik erg leuk om te doen :)

Toekomst

Het is erg leuk om te bloggen over fotografie en ondanks dat ik momenteel erg druk ben met mijn opleiding, wil ik nog lang doorgaan met fotografie en met bloggen, want het is een erg leuke combinatie!

Wat de toekomst mij gaat brengen weet ik niet, maar ik hoop dat ik in het vierde jaar weer een hoop bezoekers kan vertellen hoe fotografie werkt door middel van deze website en de workshops.