Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Sneeuwpret in Barneveld

Als er sneeuw ligt, dan trekt een groot deel van Barneveld naar het Schaffelaarsebos om sleetje te gaan rijden! Vandaag was het prachtig weer en veel ouders trokken met hun kroost richting het bos om daar van de heuvel af te sleeën. Omdat je nooit weet wanneer het weer gaat sneeuwen, moet je elke kans benutten en dat heb ik vandaag weer gedaan. Ik ben erop uitgetrokken om winterse foto’s te maken. Lekker dichtbij huis voor het gemak.

In het bos liggen 2 heuvels en in de winter staan deze altijd vol met vaders en jonge kinderen die de slee bedwingen in de afdaling naar beneden. Het is dé plek om goed te kunnen sleeën.

Bovenop de heuvel is het soms een drukte van jewelste omdat daar besloten wordt over de plek op de slee en wie het eerst naar beneden mag. Elk kind wil natuurlijk alle ruimte om zo snel mogelijk naar beneden te kunnen gaan!

Verder ben ik aan het oefenen met perspectieven en verdwijnpunten, iets wat ik in een boek over fotografie tegenkwam. Ik vind het lastig om een goed perspectief te kiezen in combinatie met een verdwijnpunt. De foto’s in deze serie vind ik goed gelukt.

Foto’s