Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Nieuw objectief: Canon EF 85mm f/1.8 USM

De Canon EF 85mm f/1.8 USM is het nieuwe objectief die ik zojuist heb aangeschaft. Het is een objectief met een groot diafragma waarmee ik voornamelijk portretfoto’s wil gaan maken. Ik heb geen geld voor een Canon EF 70-200L f/2.8 IS USM dus dan moet ik het op deze manier voor elkaar krijgen :-)

Ik heb uitvoerig gezocht op internet naar reviews en specificaties van dit objectief en voor de prijs wil ik dit objectief wel aanschaffen. Daarbij heb ik nog een lenskap aangeschaft zodat ik geen last heb van ongewenst licht door de zon of andere lichtbronnen.

Ik heb bewust voor dit objectief gekozen omdat deze ook USM heeft. Ik heb eerder al met een Canon EF 35mm f/2 gefotografeerd maar daar zat geen USM op. Het was erg hinderlijk om dan te focussen want dat ging luidruchtig en langzamer dan met USM.