Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Verbeterde structuur en email-notificaties

In de afgelopen weken ben ik bezig geweest om een nieuwe structuur aan te brengen op de website. Dit heeft geleidt tot een verhuizing van artikelen naar een nieuwe locatie op de website, zodat je informatie nog sneller en eenvoudiger kunt vinden. En vanaf nu krijg je een email-notificatie wanneer iemand heeft gereageerd op jouw reactie!

Verbeterde structuur

De website is in de afgelopen weken anders opgebouwd. Er zijn nu drie secties:

Deze drie secties bevatten (in de loop van het jaar) alle relevante artikelen. Dat betekent dat je de artikelen die daarin geplaatst worden, niet meer terugvindt in het blog-gedeelte van de website. Het blog gedeelte zal gebruikt worden voor berichten zoals deze.

De verbeterde structuur is aangebracht om de hoeveelheid informatie beter te kanaliseren. Er waren op een gegeven moment teveel categorieën waarin artikelen geplaatst werden, waardoor het minder overzichtelijk werd.

En de oude artikelen in de categorieën dan?

In de sidebar van de website staat een blauw tekstblok met daarin twee links naar de oude locaties van de artikelen, zoals eerder gebruikt werd op de website. Deze categorieën zullen langzaamaan leger worden en uiteindelijk verdwijnen, nadat alle artikelen in de daarvoor bestemde secties geplaatst zijn.

Onderwerpen

De artikelen die in de nieuwe secties geplaatst zijn, zijn voorzien van een onderwerp. Artikelen worden gebundeld in deze onderwerpen, waardoor je in één oogopslag kunt zien welke artikelen bij het onderwerp horen.

Er is een Onderwerp-pagina waarop je in één oogopslag kunt zien over welke onderwerpen er geschreven is.

Uitgelicht

Er is een Uitgelicht pagina aangemaakt waarop artikelen getoond worden die de moeite waard zijn om te lezen. De artikelen op deze pagina komen uit de hierboven genoemde secties en worden op deze pagina getoond om ze extra onder de aandacht te brengen.

Email notificaties

Het grootste probleem was, vooral op de Stel een vraag pagina, dat je elke keer op de website moest kijken of er op je vraag of reactie gereageerd was. Afgelopen week is een nieuw systeem getest, wat ervoor zorgt dat je een emailtje krijg wanneer iemand gereageerd heeft op jouw reactie. Dat systeem is vanaf nu in gebruik.

Je hoeft niet bang te zijn voor spam, want de reactie moet eerst goedgekeurd worden voordat je een notificatie krijgt. Op deze manier wordt het eenvoudiger om de reactie te lezen die je hebt ontvangen.

Conclusie

Het doel is om een overzichtelijke en toegankelijke website te maken waarin jij als bezoeker eenvoudig kunt vinden wat je zoekt. Met de nieuwe structuur is daar een eerste stap mee gezet, en de email-notificaties moeten het terugvinden van een reactie makkelijker maken.

Mochten jullie nog suggesties hebben voor verbeteringen, dan hoor ik die natuurlijk graag!