Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Super8 digitaliseren – deel 4 : Nieuwe projector

Na deel 3 is er veel veranderd. Er bleek een andere projector beschikbaar te zijn, de Noris Record L100, waarmee betere resultaten worden behaald.

Noris Record L100
Noris Record L100

Het grootste verschil met de Eumig Mark 610D is de variabele snelheid. De snelheid kan met de Noris namelijk aangepast worden naar 15 tot 25 beeldjes per seconde (FPS = frames per second). Daarmee wordt het dus mogelijk om de Canon EOS 500D als videocamera in te zetten. De camera filmt op de Full HD (1080P) stand met 20 beeldjes per seconde.

We kunnen nu de snelheid van de projector aanpassen aan de snelheid van de camera. Op die manier komt er geen zwarte balk in beeld. Begint deze balk toch in beeld te verschijnen, dan wordt de snelheid een heel klein beetje aangepast waardoor de projector weer 20 beeldjes per seconde laat zien.

Met deze projector kan ook weer de Kaiser Transer Box worden gebruikt. De hoeveelheid licht van de Noris is namelijk minder dan van de Eumig, waardoor de camera beter in staat is om details vast te leggen.

Al met al is de ‘nieuwe’ projector een vooruitgang. De hoeken worden beter verlicht, de projectiesnelheid is aan te passen waardoor er met de EOS 500D gefilmd kan worden en de algehele beeldkwaliteit is beter. Grote kans dat de nieuwe films worden afgespeeld met de Noris Record L100 en er gefilmd wordt met de 500D.