Fotografie voor beginners
De inhoud van deze website wordt niet meer bijgewerkt. Lees hier meer.

Nieuwe fototas – Canon 300EG Custom Gadget Bag

Ik had eerst de Canon 100 EG tas waar de EOS 500D met kitobjectief prima in paste. Echter toen ik mijn Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM lens ging gebruiken, begon ik te merken dat deze tas toch te klein werd.

Mijn flitser paste er bijvoorbeeld niet bij in en de extra batterijhouder die met de batterygrip meekwam kon er met moeite in gepropt worden. Dan bleef er echter geen enkele ruimte meer over voor de Canon EF 85mm f/1.8 USM.

Canon 300 EG Custom Gadget BagDit probleem kon maar op 1 manier opgelost worden: een nieuwe cameratas en dat werd de Canon 300 EG Custom Gadget Bag. Deze tas heb ik voor 50 euro gekocht bij Cameranu.nl. Deze tas heeft een band over de linkerschouder en aan de voorkant loopt diagonaal een band over de buik, waardoor de tas op zijn plek blijft zitten.

Deze is met een eenvoudige sluiting los te maken. Door de tas naar voren te trekken kun je aan de linkerkant de zijopening bereiken. Wanneer je deze openmaakt kun je direct bij je camera, lenzen of flitser. Er zit een extra clipje die je kunt sluiten, zodat je niet elke keer de rits dicht hoeft te doen.

De indeling van de tas is naar eigen wens in te delen. Er zijn twee grote en één kleine schotjes die je naar eigen wens kunt plaatsen. Op die manier kunnen compartimenten voor lenzen/flitsers en camera gemaakt worden. Op de zijopening is ruimte voor geheugenkaartjes, helaas is er maar 1 vakje. Canon had hier beter meerdere (en grotere) vakjes kunnen aanbrengen zodat er ook filters of accu’s opgeborgen konden worden. Nu is er slechts ruimte voor twee geheugenkaartjes..

De tas biedt in mijn geval ruimte voor mijn Canon EOS 650D, Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM op de body, Canon EF 85mm f/1.8 USM en mijn Canon Speedlite 430EX II.